Электронный журнал о жизни и путешествиях


Як впоратися з закачуванням в дорозі?

Відпочинок і подорожі

by ShaDeRzz 4233 views 0

Як впоратися з закачуванням в дорозі?

Багато людей втрачають можливості отримати нові враження від подорожей з-за закачування в дорозі. Недуга може повністю відбити бажання відправитися в унікальні місця, де так хотілося побувати. Як же впоратися з нездужанням або запобігти його виникнення?

 Чому людей колише?

 Спочатку варто розібратися в самому процесі. Причина криється в різниці сприйняття мозком відчуттів тіла. Можна сказати, що він збентежений: м'язи не скорочуються, сам мандрівний сидить на місці, але при цьому рідина у внутрішньому вусі рухається, очі сприймають мелькають вздовж дороги предмети.

 Що ж з нудотою? За однією з версій, вона виникає тому, що сигнали, що надходять у мозок, сприймаються ним як симптоми галюцинацій, що виникли із-за отруєння. Організм «розуміє», що в нього потрапив отрута, а його потрібно якомога швидше вивести, внаслідок людини починає нудити.

 В даний час все ще не існує універсального засобу від нездужання, проте зарадити справі можна попередньою підготовкою до поїздки. В процесі самого пересування – намагатися заглушити симптоми.
 

 Підготовка до подорожі

 Перш за все, вибрати кращі місця в транспортному засобі. В машині і автобусі – це передні сидіння з можливістю дивитися лобове скло на шляху прямування, у літаку – середина салону. Перед дорогою треба добре виспатися і відпочити.
 

 В дорозі

 Обмежити себе від вживання жирної, гострої, занадто солоної та солодкої їжі. Під забороною також алкоголь, солодка газована вода і молоко. Якщо доведеться довгий переїзд, краще взяти з собою здорову їжу. Але і в цьому разі не варто переїдати, краще пити більше негазованої води.

 Під час пересування транспортного засобу погляд варто зосереджувати на точці горизонту, так мозку легше буде сприймати помилкові сигнали. Не треба закривати очі, це не врятує, стане тільки гірше. Забути треба про перегляд новинних стрічок соціальних мереж і читанні.
 

 Що ж допоможе?

 Немедикаментозні речовини: фенхель, імбир, м'ята. Фенхель можна вживати в складі чаю, м'яти, імбиру. Також можна взяти невеликий шматок кореня цієї рослини і потихеньку є його під час всієї поїздки. Окремої уваги заслуговують м'ятні цукерки, які рятують від нудоти.

 Якщо з якоїсь причини людина не вживає ці продукти, доведеться звернутися до пігулок. Сучасна фармацевтика пропонує препарати, націлені на полегшення долі мандрівників, схильних до заколисування. Серед них: «Коккулин», «Драміна», «Бонін», «Авіа-море», «Вертигохель»...
 

Коментарі (0)

Щоб додати коментар, необхідно