Электронный журнал о жизни и путешествиях


Як взяти мотобайк в оренду в Таїланді?

Відпочинок і подорожі

by ShaDeRzz 4652 views 0

Як взяти мотобайк в оренду в Таїланді?

Велика кількість цікавих туристичних місць в Таїланді не знаходиться біля доріг громадського транспорту. Багатьом мандрівника подобається бути самостійними й самим вивчати місцевості. Деякі вважають за краще знімати житло там, де немає напливу туристів. Як краще вчинити в такому випадку? На автобусі і тук-туки не вийде з'їздити в будь-яке місце, а таксі буде коштувати дорого. Та й орендувати машину може не кожен гість Таїланду. Тому найкращим варіантом у таких ситуаціях буде взяти напрокат мотобайк.

Переваги та недоліки

Розповімо детальніше про плюси і мінуси прокату мотобайк. Спочатку звичайно переваги:

  • абсолютна свобода, можливість переміщатися по Таїланду в будь-який час;
  • бути повністю незалежним від пробок в місті;
  • невисока вартість транспорту. Невелика ціна оренди (менше 200 батів за день) і маленький витрата палива (на 100 км від двох літрів) стануть приємними сюрпризами для кожного туриста.

А тепер розглянемо і недоліки:

  • Велика ймовірність потрапити в аварію на дорозі, отримати серйозні травми. Найбільша небезпека може виникнути на островах, що містять звивисті гірські дороги. І тут стаж водіння зовсім не важливий. У багатьох випадках в Таїланді поїздки відбуваються зовсім незрозумілим принципам. Також важливо врахувати, що на дорогах країни дуже велика кількість «неадекватних» водіїв. Даний факт обумовлений тим, що багато туристів під час відпочинку і їзди воліють бути в “веселому” стані.
  • Часто страхові організації акцентують увагу на тому, що отримані під час поїздки на мотобайку травми не прописані в типовій страховці. Однак вирішити цю проблему можна, купивши іншу страховку за більш високою ціною, яка допоможе отримати гроші на лікування.
  • Необхідні права світового формату. З точки зору теорії ви можете кататися і без них. Однак останнім часом поліція Таїланду регулярно перевіряє документи водіїв мотобайків. Також керівництво держава вирішила серйозно зайнятися цим питанням. Тому, якщо ви станете учасником аварії, і при цьому не буде прав, за законодавством країни ви будете нести всю відповідальність.
  • Орендна угода підписується або на англійській, або на місцевому мовою. Без необхідних знань ви можете випадково підписати будь-яку непотрібну папір.
  • Ви несете відповідальність за мотобайк, що не належить вам. Однак цю проблему можна вирішити за рахунок страхування.

Де взяти в оренду мотобайк?

Після прийняття рішення про взяття мотобайк на прокат залишається знайти місце, де це можна зробити. Я думаю, знайти його вийти без особливих проблем, оскільки дана послуга в Таїланді надається практично скрізь. Укласти договір оренди можна зі спеціалізованими компаніями, у будинку яких можна ознайомитися з усіма і пропозиціями, або у відділі готелі. Вибір місця залишається за вами.

Як формується вартість прокату?

На ціну впливають наступні фактори:

  1. модель транспорту;
  2. технічний стан мотобайк;
  3. час оренди.

Для спрощення розуміння вартості послуги вкажемо середню ціну прокату. В основному це 150-300 батів за день. При укладанні договору на троє і більше діб ціна стає менше та становить 130-150 батів за день. При укладанні угоди на місяць і більше вартість складе 100-130 батів за день (3-4 тисячі батів за місяць). Мотобайки Honda PCX будуть коштувати 5-6 тисяч батів за місяць.

Які потрібні документи для оренди

Головна умова – ніколи не віддавати в заставу паспорт! І його потрібно дотримуватися завжди! В іншому випадку існує великий ризик розпрощатися з документом назавжди. Коли вас просять надати паспорт, замість нього можна віддати кольорову копію або внести гроші. З власником мотобайків, якого не влаштовують такі умови, можна відразу розпрощатися. Найцікавіше, що ніхто не запросить ваші права.

Вибираємо залізного коня

При відсутності досвіду в управлінні мотобайком спочатку потрібно акцентувати увагу на коробці передач. Водіям-початківцям краще всього брати транспорт з автоматичною коробкою, забувши про необхідність перемикати передачі. Але краще не вибирати відразу нові мотоцикли. Набагато правильніше буде взяти вже перевірений на дорогах транспорт. Та й при прийманні нового мотобайк не буде ніяких записів у документі про приймання і передачі. А під час їзди завжди можуть виникнути різні невеликі сколи, подряпини. І за них потрібно буде потім заплатити.

До найбільш популярним мотобайкам напрокат в країні ставляться Yamaha Nuvo, Yamaha Fino і Honda Click.

  • Yamaha Nuvo. Це хороший варіант для великих людей з високим зростанням. Він найбільший з усіх популярних байків. По зовнішньому вигляду це звичайний мотоцикл. Орендна плата за нього найбільша. Байк краще всього використовувати на далекі поїздки.
  • Yamaha Fino.Він найменший з усіх популярних байків. Це модель для жінок, не дуже містка. На ній важко підніматися вгору. Зате це хороший варіант для поїздок по місту.
  • Honda Click. Середній варіант з трьох зазначених мотобайків. У нього хороша маневреність. Транспорт вважається дуже надійним, однак на ньому буде незручно їздити великим людям.

У деяких випадках можуть запропонувати такі серйозні моделі, як Honda PCX. Однак право вибору належить тільки вам.

Попередній огляд транспорту

До підписання документів потрібно уважно вивчити обраний мотобайк, упевнитися в його доброму стані. Важливо помітити всі існуючі пошкодження, записати їх у документі про прийомі-передачі транспорту. А ще краще зробити фотознімок. Всі знайдені подряпини і тріщини повинні бути відображені в акті. Документ повинні підписати обидві сторони. Стане в нагоді ще й фотографія орендованого байка. Так ви зможете швидше знайти його на стоянці.

Неуважність при попередньому огляді байка може призвести до необхідності платити за знайдені ушкодження, в яких ви не винні.

Також важливо перевірити такі моменти:

  • - цілісність дзеркал, їх хороше кріплення на байку;
  • - справність гальм. Для їх перевірки треба натиснути на гальмо і проїхати трохи на транспорті;
  • - Наявність палива в баці;
  • - наявність всіх захисних шоломів.

Стандартна угода

не Можна укладати договір, поки не прочитаєте повністю всі його пункти. Особливо уважно ознайомтеся з обов'язками учасників, умовами страхування, форс-мажору.

При підписанні стандартного угоди орендар в основному не зобов'язаний виконувати ремонт транспорту без дозволу власника, не повинен їздити на мотобайку на далекі відстані, подорожувати по пляжу, не ламати транспорт і застосовувати його не за призначенням. А найголовніше для орендаря полягає в тому, що він повинен оплатити будь-які нові пошкодження транспорту, які будуть виявлені його власником. Тому на мотобайк потрібно обов'язково мати страховку. Уточнити можна завжди у орендодавця.

Коментарі (0)

Щоб додати коментар, необхідно